EnkhuizersNieuws

Meer dan 200 jongeren melden zich aan voor Tiny House in Enkhuizen

Binnen 1 week tijd hebben ruim 200 jongeren zich aangemeld voor het huren van een Tiny House in Enkhuizen, ook al is de locatie en huurprijs van deze nog te bouwen huisjes onbekend.

Het woord zegt het al, de Tiny Houses zijn zo ongeveer 30 vierkante meter, inclusief keuken, douche, woonkamer en slaapkamer. Een kleine oppervlakte, maar er is een groot respons op het aanbod.

“Een overweldigend aantal”, reageert Harry Draaisma, directeur van Welwonen, op het animo van ruim 200 jongeren. “We begrijpen dat er een tekort aan jongerenwoningen is, maar zoveel reacties hadden we niet verwacht.”

Jongeren vanaf 23 jaar kunnen zich aanmelden voor een Tiny House. Het is geen eis dat je uit Enkhuizen komt. Er wordt nog gezocht naar locaties die minstens geschikt zijn voor twee huizen. Hoeveel Tiny Houses er precies komen hangt af van de locatie(s).

Zoektocht naar geschikte locatie
Welwonen en de gemeente roepen Enkhuizers op om na te denken over een geschikte plek voor de Tiny Houses. “Er zijn inmiddels al zo’n tien verschillende locaties aangedragen”, laat wethouder Erik Struijlaart weten. “Het varieert van het terrein bij de Oksel, de Haling tot aan de hoek gelegen tussen de Melkbon en  de Flosbeugel.”

Vanaf begin december worden alle locaties nader bekeken en laat de gemeente weten welke plekken het meest geschikt zijn, zo laat Struijlaart weten. “Ook weten we dan hoe veel Tiny Houses we kunnen plaatsen.”

Meedenken en aanmelden
Meedenken over een geschikte locatie of aanmelden voor een Tiny House (23+) kan via www.tinyhouse-enkhuizen.nl.

Foto: impressie van de te bouwen Tiny Houses (Welwonen).

 

Comments

comments

Share: