Nieuws

Kerstboomverzamelaars halen 2073 bomen op

De afgelopen week waren ze overal te vinden: de kerstboomophalers die aan de straatkant gedumpte kerstbomen meenamen. Ze konden de bomen op woensdag 10 januari inleveren in ruil voor 0,50 eurocent. Daar is flink aan verdiend, want in totaal zijn er 2073 kerstbomen ingeleverd in Enkhuizen.

Bij de inzamelpunten was elke kerstboom 0,50 eurocent en een lootje waard. De meeste bomen (137) werden ingeleverd bij de Bonte Veer, maar ook in de Kadijken (76) en op het Boschplein (70) kon je de oude kerstboom brengen. De grootste verzamelaars waren Tygo & Fabian Klaassen en Fleur, Twan & Kai Appelo, die met elkaar 299 bomen inleverden.

Als verzamelaars meer dan 30 bomen hadden verzameld, werden deze bij hen thuis opgehaald door de gemeente. Dit gebeurde 24 keer, voor totaal 1790 bomen. Dat brengt het totaal op 2073 bomen, een aantal dat net iets lager ligt dan de 2146 ingezamelde bomen van vorig jaar.

Wethouder Dorus Luycks trok uit al die lootjes de zes winnende lotnummers, die prijzen hadden in de vorm van VVV-bonnen.

  • 6e prijs, VVV cadeaubon van € 5,-: Familie Kooiman – Martin, Joost, Arjan, Tom
  • 5e prijs, VVV cadeaubon van € 10,- : Klaassen & Appelo
  • 4e prijs: VVV cadeaubon van € 20,-: roze 97 (niet aanwezig, prijs kan vanaf vanmiddag worden opgehaald op het Stadskantoor. Neem wel je lootje mee!
  • 3e prijs: VVV cadeaubon van € 30,- : roze 339 (niet aanwezig, prijs kan vanaf vanmiddag worden opgehaald op het Stadskantoor). Neem wel je lootje mee!
  • 2e prijs: VVV cadeaubon van € 40,-: Anne, Reesa, Jiska Bais
  • 1e prijs: VVV cadeaubon van € 50,-: Noa en Zoey Roosendaal

Er is dit jaar eveneens geschonken aan een goed doel: Onderhoudsfonds Ontmoetingskerk. Hiervoor zijn 200 bomen ingeleverd en is dus 100 euro opgehaald. De gemeente verdubbelt dit bedraag naar 200 euro totaal.

De 2073 bomen worden gecomposteerd en hergebruikt in de tuinen.

Foto: Gemeente Enkhuizen

 

Comments

comments

Share: