Nieuws

Nieuwe appartementen aan Westeinde krijgen gezamenlijke moestuin

Zo rond het voorjaar start de bouw van 26 sociale huurappartementen van Welwonen aan het Westeinde 88-90. Een oude bollenschuur wordt omgebouwd tot 16 appartementen en daarbij komen nog 10 nieuw te bouwen appartementen in een boerderij op hetzelfde perceel. 

Naar verwachting komen de appartementen eind 2018 op de woningzoekendenwebsite van Welwonen te staan. De 16 appartementen in de bollenschuur zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens in de leeftijd vanaf 23 jaar. De andere 10 appartementen worden toegewezen aan één- of tweepersoonshuishoudens vanaf 35 jaar.

De huurders gaan gezamenlijk een (moes)tuin onderhouden en gebruiken. Dat is de reden dat er selectiegesprekken plaatsvinden, net zoals gebeurde bij de woningen in de Ridderstraat en Breedstraat. Voor alle woningen, die overigens niet geschikt zijn voor kinderen, geldt een maximale inkomensgrens van €36.798.

Vanwege de drukte in de bouwsector wordt de start van de bouw – uitgevoerd door EAB – verwacht in het voorjaar.

Foto: Welwonen

Comments

comments

Share: