Sport

Enkhuizers Tino Haakman en Chris van Stralen naar NK veldrijden

Enkhuizer wielerveteraan Tino Haakman en talent Chris van Stralen van w.v. West-Frisia melden zich komend weekend aan de start van de Nationale Kampioenschappen veldrijden in het Friese Surhuisterveen. 

De Mabo-Enraformatie wordt daar vertegenwoordigd door vier West-Friezen. Tino Haakman komt als enige op zaterdag aan het vertrek. De Enkhuizer gaat voor een plaats in de top 5, maar kent geen ideale voorbereiding: hij hoopt tijdig te zijn hersteld van ziekte die hij deze week opliep.

Mike Hooiveld en Bart Ursem rijden zondag in de amateursklasse. De Andijkers zetten zich in voor een plaats in de top twintig. Datzelfde doel heeft Chris van Stralen, die bij West-Frisia gezien wordt als een talent. “De technisch vaardige nieuweling hoopt eveneens een plaats in de top twintig te bemachtigen”, zo laat de wielervereniging weten.

Foto: Tino Haakman (wv West-Frisia).

Comments

comments

Share: