Enkhuizers

Al vijftig jaar buren in de Goudsbloemstraat

De heer Van Lunteren, de heer Appel, de heer en mevrouw Kist de Ruyter, de heer en mevrouw Roosendaal en de heer en mevrouw Schoen wonen allemaal al vijftig jaar in de Goudsbloemstraat. Dat ze al vijftig jaar buren zijn moest gevierd worden: dinsdagmiddag stond Welwonen klaar met koffie en gebak in de Bonte Veer.

De bewoners hebben in vijftig jaar tijd veel zien veranderen rondom hun woning. “Ik liep een keer met mijn zoon over de vest, toen hij zei ‘papa wat is de wereld toch groot hier’. Ja, toen konden we de molen van Wervershoof nog zien”, vertelt meneer Appel. Het is nu een wijk tussen binnenstad en de andere nieuwbouw, maar vroeger lagen de huizen ‘ver weg’, midden in de polder.

Verbeteringen in de wijk
De wijk is veel drukker geworden, wat je vooral merkt aan de parkeerdruk in de straat. Iets wat de bewoners graag opgelost zien. Zo werd er op deze middag veel gesproken over wijkvernieuwing. Het oostelijk deel van Plan Noord wordt namelijk binnenkort onder de loep genomen.

Welwonen en de gemeente Enkhuizen gaan in samenspraak met de bewoners kijken wat er verbeterd kan worden aan de infrastructuur, het groen en de woningen. Alle bewoners kunnen hierover meedenken en hun zegje doen tijdens wijkwandelingen die samen met de gemeente op dinsdag 30 mei en donderdag 1 juni worden georganiseerd. De jubilarissen werden als eersten uitgenodigd om mee te wandelen en na te denken over de toekomst van hun buurt.

De officiële uitnodiging voor de wijkwandelingen valt binnenkort in de bus bij alle bewoners ten oosten van de Piet Smitstraat.

Foto: dhr. Van Lunteren, dhr. Appel, dhr. en mevr. Kist de Ruyter en dhr. en mevr. Roosendaal. Helaas konden de heer en mevrouw Schoen niet aanwezig zijn. (Welwonen).

 

 

Comments

comments

Share: