EnkhuizersNieuws

Enkhuizers melden zich aan voor vrijwilligersdag NLdoet

Enkhuizers worden uitgedaagd om de handen uit de mouwen te steken. Voor veertien klussen worden vrijwilligers gezocht voor de landelijke vrijwilligersactie NLdoet 2017, dat plaatsvindt op 10 en 11 maart. Onder andere de scoutingclub, De Witte Schuur, basisscholen en het Flessenscheepjesmuseum hebben een oproep geplaatst. De eerste vrijwilligers hebben zich inmiddels gemeld: al vijf klussen zijn voorzien van voldoende helpende handen.

Tijdens NLdoet, dat georganiseerd wordt door het Oranje Fonds, wordt iedereen opgeroepen om een dagdeel vrijwilligerswerk te doen in de buurt. Op de website hebben verschillende organisaties hun klussen aangeboden. De website van NLdoet is tevens de plek om je op te geven. Klussen voor de opening van Camping de Vest, het opknappen van de huiskamer van Overvest, onderhoudswerkzaamheden in het Flessenscheepjesmuseum en de grote schoonmaak van de clubruimte van Jeugdbelangen zitten al vol.

Extra handen
Er worden echter nog vrijwilligers gevraagd om de omgeving rond buurthuis IJsselzand schoon te maken. Basisschool Pancratius zoekt mensen die kunnen helpen om het schoolplein te voorzien van een nieuwe laag verf en scoutingclub Mercury wil het clubgebouw gereedmaken voor het nieuwe seizoen. De Witte Schuur zoekt een paar extra handen die de schooltuinen lenteklaar willen maken. Er zijn zowel binnen- als buitenklussen te doen.

Opgeven kan via de website van NLdoet, hier staat ook een overzicht van alle klussen in de stad.

Foto: Pixabay

 

Comments

comments

Share: