Enkhuizers

Deel binnenstad gaat gft scheiden

Een zogenoemde pilotwijk in de binnenstad start met het scheiden van gft-afval. Negen bovengrondse gft verzamelcontainers staan inmiddels op hun plek in de binnenstad. De wijk ten oosten van de Zuider Havendijk scheidt het gft vanaf 7 februari. Een promotieteam van de gemeente is samen met wethouder Wijnne langs de deuren gegaan om met inwoners in gesprek te gaan over het scheiden van afval. 

Die gesprekken gaan vooral over het scheiden van gft en plastic, blik en lege pakken. Over waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in de container mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt. Een gemiddeld gezin heeft zo’n 160 kilo groente-, fruit en etensresten per jaar. Door dit apart te houden, kan het worden verwerkt tot groen gas en compost. Om het de inwoners van de pilotwijk makkelijker te maken hun plastic, blik en pak apart te houden, heeft de gemeente besloten dit afval vaker op te halen.

Wijziging inzameling
Doordat er door het scheiden van afval nog maar weinig restafval overblijft, wordt dit afval vanaf 7 februari één keer per twee weken ingezameld. Het inzamelschema voor deze wij staat op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl en de gratis afval-app van HVC.

Foto: Gemeente Enkhuizen

Comments

comments

Share: