EnkhuizersNieuwsX

Enkhuizers brengen stukje Nepal naar de Westerstraat

Een samenwerking tussen Enkhuizers en Nepal, dat zijn kledingmerk Puur Nepal en webshop Sisterhood. In een tijdelijke pop-up store aan Westerstraat 74 verkoopt Sisterhood tot en met 31 december de collectie van Puur Nepal.

Zussen Marjan Versteeg en Linda van Doornik uit Enkhuizen begonnen dit jaar een eigen webshop onder de naam Sisterhood. De collectie bestaat voornamelijk uit warme vesten, sjaals, sloffen en dekens die gemaakt zijn in Nepal. Ze zijn van het merk Puur Nepal, dat is opgezet door onder andere Marjans dochter Anouk Versteeg.

“Anouk vertrok twee jaar geleden voor het eerst naar Nepal”, vertelt Marjan. “Ze is daar in totaal twee keer naartoe gereisd alvorens ze er ging wonen.” In het Aziatische land ontmoette Anouk haar grote liefde en dat zorgde ervoor dat ze Enkhuizen verruilde voor Kathmandu.

Van Nepal naar Enkhuizen
In Kathmandu ging ze aan de slag met een eigen kledingmerk: Puur Nepal. De collectie wordt ook in Nederland verkocht, onder andere in de webshop van Marjan en Linda. Daarmee brengen ze een stukje Nepal naar Enkhuizen.

Met Puur Nepal wil Anouk zo duurzaam, eerlijk en veilig mogelijk kleding produceren. De kleding wordt in kleinschalige werkplaatsen gemaakt, waar kleermaaksters werken onder eerlijke en veilige omstandigheden. Daarbij krijgen de vrouwen de garantie dat hun kind naar school kan.

Tijdelijk in de Westerstraat
De vesten, sjaals, sloffen en dekens zijn gemaakt van Nepalees wol. Sisterhood verkoopt de collectie tijdelijk in Westerstraat 74. De winkel is donderdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur.

Meer informatie over Puur Nepal staat op www.puurnepal.com, de webshop van Sisterhood is te vinden via www.sisterhoodsisters.com.

Comments

comments

Share: